середа, 05 вересня 2012 14:10

Курс гривні — це політичний програш - експерт

Курс гривні — це політичний програш - експерт

Уряд має вчитися на своїх помилках, бо інакше курс гривні втримати буде важко. Про це на прес-конференції сказав голова Асоціації банків України Олександр Сугоняко.

Коментуючи ситуацію з курсом, яка сталася вчора він наголосив: "Як з цього вийти? Не так, як намагаються це зробити Нацбанк і уряд. Що, невідомо було що не можна більше купувати ніж продавати? Сьогодні у нас більше імпорту ніж експорту. За рахунок чого можна купувати більше, ніж продавати? За рахунок того, що позичаємо. Країна живе в борг".

Сугоняко зазначив, що керівництво країни мало зважити на цей урок ще з 2008 року. Водночас уряд, за словами експерта, діє абсолютно протилежним чином.

"Замість того, що країна стала на такий шлях - гарно жити в борг - влада мусить робити висновки щодо того, що буде. Бо інакше народ буде робити висновки, щодо влади. Альтернативи немає", - підкреслив Сугоняко

Він також висловив думку, що ситуація з курсом гривні зараз владі політично невигідний.

Відповідаючи на запитання, чи могло керівництво підняти до курсу 8. 20, таким чином розпочавши девальвацію, аби убезпечити країну від різкого краху після виборів, голова Асоціації банків сказав: "Вони мали робити поступово девальвацію у 2011 році, якщо не збиралися міняти стратегію, і якщо не збиралися зменшувати імпорт і збільшувати експорт. А зараз це вимушений крок. Це політичний програш. Ми всюди бачимо "стабільність", а стабільності немає на валютному ринку".

Зараз ви читаєте новину «Курс гривні — це політичний програш - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі