вівторок, 04 вересня 2012 15:10

"Українці почнуть переслідувати мільярдерів" - Соскін

"Українці почнуть переслідувати мільярдерів" - Соскін
Олег Соскін: "Влада готується до війни з власним народом". Фото: soskin.info

У четвер Верховна Рада збирається проголосувати збільшення міри покарання за порушення при проведенні мітингів та демонстрацій. Водночас, для міліції на мільйони гривень купуються автозаки, машини з водометами, щити та інше обладнання, яке використовується спецназівцями під час розгонів акцій протесту.

- Вони готують заколот, - розповів в інтерв'ю Gazeta.ua директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко прогнозує Україні "не мирну" революцію

В четвер Рада збирається проголосувати в другому читанні закон щодо легалізації арешту до 15 діб за порушення у проведенні мирних зібрань. Як Ви оцінюєте такий крок?

- Вони не мають права цього робити — це порушення Конституції. Бо кожен громадянин має право на мирні зібрання та демонстрації. Чому 15 діб, чому не 3-4? Це свавілля. Верховна Рада, якій залишилось жити менше 2 місяців, взагалі не має права приймати щось подібне, тим паче, що стосується ущимлення прав людини. Це порушення 5 статті Конституції, про те, що народ здійснює владу безпосередньо. А вони узурпували владу, сьогодні цей режим абсолютно нелегітимний — і президент, і Верховна Рада знаходяться поза Конституцією і законом. Є ще один пункт, що ніхто не повинен виконувати злочинні накази. Тому вони будуть відповідати згідно з Конституцією. А те, що вони копіюють Росію, і російських КДБістів, так це їх проблеми. Це ще більше збурить ситуацію, бо вони ніяк не можуть зрозуміти, що у нас не Білорусь і не Росія. Буде соціальна війна, бо 85 відсотків громадян вже доведені до безвиході.

Чому вони роблять це саме перед виборами?

- Бо будуть масові виступи. В Україні фінансово-економічний колапс. Гривня вже тримається на повітрі. Правлячим режимом вкрадено 12 мільярдів золотовалютних запасів.

Вісник держзакупівель повідомляє про численні витрати на обладнання для спецпризначенців та купівлю "воронків". Це говорить про те, що влада всерйоз готується до жорсткого придушення можливих акцій протесту?

- Вони готуються до війни з власним народом. Після фальсифікації, яку вони здійснили при формуванні Окружних виборчих комісій з членами неіснуючих партій, яких вони замінять на своїх людей, в тому числі членів Партії регіонів, вони готуються до масових протестних дій з боку народу. Тому вони на сьогоднішній день готуються до силових методів — арештів, затримань, побиття, вбивств і тортур. Бо це вже просто бандитський антинародний режим, який потрібно усувати.

Чи визріли вже в українському суспільстві революційні настрої, і що може стати поштовхом?

- Спочатку це будуть невеликі протести з приводу виборів. А далі почнуться побиття і арешти. З цього і почнуться більш масові події. Але для цього потрібно, щоб у фінансово-економічній царині щось відбулось — коли гривня девальвує хоча б до 12, тоді народ почне сіпатись.

Проблема ще й в тому, що немає людей, яким можна довіряти. Лідерів нема, але це нічого. Усе це повинне з чогось початись. Можливо, це будуть зіткнення на Західній Україні. Там рейтингу у "Регіонів" і комуністів немає взагалі. Будуть порушення — заміна протоколів, оголошуватимуть людей, які взагалі не виграли. Вони очеплять окружні комісії міліцією, привезуть людей, з цього все можливо і почнеться.

Коли може девальвувати гривня?

- Вони повинні віддати МВФ мільярд доларів на початку вересня. Ще мільярд виплатити "Газпрому", а в них нема два мільярди. Хіба що Китай дасть нам грошей, і з них вони віддадуть. Якщо Китай не дасть — буде девальвація. Це може статися ще до виборів — кінець вересня — початок жовтня.

Чи може дійти до того, що мирний протест переросте в неконтрольоване повстання?

- Так, може. Буде захоплення складів, стрілянина, арешти. Будуть переслідувати мільярдерів. Усе почнеться як у Сирії. Бо з ними домовлятись неможливо — це банда. У них є план — зробити концтабір і нас усіх туди поселити. Або ми погоджуємось з їхнім планом, або починаємо чинити супротив. Вони це робитимуть. Ними керує головне розвідуправління Росії. У Білорусі вирощують сина Лукашенка, а тут вирощують цього зуботехніка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масштабні протести відбудуться навесні 2013 року

Наразі якось можна стримати назріваючі протести?

- Вже ні — це вже все. Після формування фальшивих окружкомів, процес вийшов з-під контролю.

Влада зможе силою стримати цей процес?

- Ні, ну це смішно. У них людей недостатньо. Як тільки спалять пару палаців — вони всі розбіжаться. Бо тримається усе на страху. Розбіжаться, як щури.

Якою буде реакція Заходу?

- А плювати вони хотіли на Захід. Янукович сказав, що ми вступаємо в ШОС (Шанхайська організація співпраці — ред). Що може сказати бандит? Він навіть читати і писати не вміє, а просто хоче собі побільше грошей, влади і щоб його ніхто не чіпав. Тим паче, що Захід такий слабкий і нічого не робить.

Зараз ви читаєте новину «"Українці почнуть переслідувати мільярдерів" - Соскін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

358

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі