четвер, 10 квітня 2014 15:50

Кожному другому офісному працівнику не вистачає грошей до зарплати - опитування

Кожному другому офісному працівнику не вистачає грошей до зарплати - опитування
Кожному другому не вистачає грошей до наступної зарплати. Фото: dnevniki.ykt.ru

Кожен другий офісний співробітник витрачає всю свою зарплату раніше, ніж отримує наступну.

Про це свідчить опитування, проведене Міжнародним кадровим порталом HeadHunter Україна.

Так, 54% чоловіків і 58% жінок постійно опиняються в ситуації, коли гроші на життя закінчуються до приходу нової зарплати.

Кожен п'ятий офісний працівник відчуває фінансові труднощі як мінімум один раз у три місяці.

Лише 8% чоловіків і 4% жінок заявляють про те, що таке ніколи з ними не трапляється.

Коли грошей зовсім мало, і чоловіки, й жінки віддають перевагу тому, щоб відмовитися від спонтанних необов'язкових покупок (63% і 58% відповідно).

Потім вони скорочують витрати на дозвілля (58% і 44%), відмовляються від обіду на роботі, та й загалом стараються економити на їжі (37% і 40%).

Інші альтернативні способи економії для українців - це купувати товари зі знижками й відмовитися від використання особистого транспорту.

Деякі вважають за ліпше не обмежувати себе у витратах: серед них 8% чоловіків і 5% жінок не економлять, а позичають у своїх друзів, колег і родичів.

Більша частина зарплати в українських офісних співробітників іде в основному на їжу (68%), на погашення кредитів (29%) і на дітей (23%). Близько третини опитаних кажуть про те, що гроші розходяться на все потроху. Кожен четвертий зізнається в нестримному потязі до покупки речей, внаслідок чого більша частина зарплати витрачається саме на одяг.

Зараз ви читаєте новину «Кожному другому офісному працівнику не вистачає грошей до зарплати - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі