четвер, 03 травня 2018 16:15

Компанія Ахметова програла апеляцію у справі Укртелекому

Компанія Ахметова програла апеляцію у справі Укртелекому
У СКМ зазначили, що існуючий спір не робить якого-небудь впливу на звичайну бізнес-діяльність групи СКМ та її активів. Фото: zn.ua

Високий суд Лондона відхилив заяву компанії СКМ Ріната Ахметова про направлення на новий розгляд до Лондонського міжнародного арбітражу справи щодо продажу Укртелекому.

Заяву подали з процесуальних підстав. Сьогоднішнє рішення суду не позначиться на законності розглянутих на цей момент претензій СКМ проти кіпрської компанії Raga Establishment Ltd, пише "Інтерфакс".

У СКМ наголошують, що суд Лондона мав би відкласти винесення оскарження арбітражного рішення до завершення судових розглядів про приватизацію Укртелекому в Україні. Це дозволило б врахувати всі істотні факти по цій справі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов втратив лондонську квартиру через Укртелеком

"Ми розчаровані сьогоднішнім рішенням Високого суду. Тим не менш, це не означає, що арбітраж LCIA прийшов до правильного висновку в своєму рішенні проти СКМ. Як зазначив суддя, сьогоднішнє рішення зводиться виключно до процесуального питання", - сказав директор з міжнародних відносин та зв'язків з інвесторами CКM Джок Мендоза-Вілсон.

У СКМ зазначили, що існуючий спір не робить якого-небудь впливу на звичайну бізнес-діяльність групи СКМ та її активів.

У червні 2017-го суд Лондона зобов'язав СКМ Ріната Ахметова доплатити $760 млн кіпрській компанії Raga Establishment Ltd за Укртелеком. Раніше Окружний суд міста Нікосії (Кіпр) заморозив активи українського олігарха на $820 млн за позовом кіпрської компанії Raga Establishment, власником якої є колишній український банкір Денис Горбуненко.

На початку 2017 року Raga Establishment Ltd викупила у фонду EPIC Укртелеком, а потім перепродала його у 2013-му Ахметову за $860 млн. Компанія заявляє, що з цієї суми отримала лише $100 млн. Переговори між Raga і СКМ почалися ще в серпні 2012-го.

Зараз ви читаєте новину «Компанія Ахметова програла апеляцію у справі Укртелекому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі