пʼятниця, 04 січня 2013 14:10

Компанія "АероСвіт" вирішила питання з "Борисполем"

Компанія "АероСвіт" вирішила питання з "Борисполем"

Авіакомпанія "АероСвіт" врегулювала питання оплати послуг аеропорту "Бориспіль" (обидва - Київ), повідомив помічник генерального директора авіакомпанії зі зв'язків з громадськістю Сергій Куций у п'ятницю.

Як повідомлялося, міжнародний аеропорт "Бориспіль" заявив про припинення обслуговування рейсів "АероСвіту", починаючи з рейсу VV 257 Київ - Копенгаген о 12:50 4 січня, у зв'язку з порушенням авіаперевізником фінансової дисципліни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бориспіль" припинив обслуговування літаків "АероСвіту" вже сьогодні

Із заявою про порушення справи про банкрутство авіакомпанія "АероСвіт" (Київ) звернулася до Господарського суду Київської області з метою почати процедури санації, відновлення платоспроможності та забезпечення виконання зобов'язань перед кредиторами у повному обсязі.

Госпсуд Київської області після розгляду заяви "Аеросвіту" почав провадження у справі про банкрутство авіакомпанії і постановив ввести процедуру розпорядження майном, призначивши його розпорядником арбітражного керуючого Леоніда Талана.

У постанові суду зазначається, що станом на 27 грудня 2012 авіакомпанія має заборгованість перед кредиторами в розмірі 4,27 млрд грн. Згідно з даними балансу за станом на 30 вересня 2012 року, загальна балансова вартість активів "АероСвіту" становить 1,467 млрд грн.

Розпорядник також зобов'язаний провести інвентаризацію майна авіакомпанії "АероСвіт" і повідомити суд про її результати.

"АероСвіт" заснований у 1994 році. Базується у міжнародному аеропорту "Бориспіль". Обслуговує 80 міжнародних маршрутів до 34 країн, у тому числі сім трансконтинентальних безпосадкових повітряних ліній. Оперує флотом у складі 28 повітряних суден виробництва компанії Boeing, включаючи вісім далекомагістральних Boeing 767 і 20 середньомагістральних Boeing 737. Також використовує літаки перевізників-партнерів Airbus 320/321, Embraer 145, Embraer 190 і ATR-72.

Зараз ви читаєте новину «Компанія "АероСвіт" вирішила питання з "Борисполем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі