понеділок, 05 липня 2021 12:29

Коли завершать перерахунок субсидій - Мінсоцполітики

75% пільговиків отримають субсидію автоматично. Перерахунок триватиме до середини липня, повідомили в Мінсоцполітики.

25% українців повинні подавати весь пакет документів повторно. Це стосується орендарів житла, внутрішньо переміщених осіб і домовласників, де зареєстровані, але не проживають, члени їхньої родини, пише ТСН.

Автор: Олена Луценко
  Перерахунок субсидій триватиме до середини липня
Перерахунок субсидій триватиме до середини липня

За новими правилами, в субсидії можуть відмовити тим українцям, які мають депозити на суму понад 100 тис. грн, власникам автомобіля до п'яти років і тим, хто купував валюту на суму понад 50 тис. грн.

Бланки заяв і декларації на оформлення субсидій є на сайті Мінсоцполітики. Їх можна видрукувати й заповнити. Незалежно від місяця подання документів субсидію нарахують із травня.

У декларації потрібно вказати інформацію про транспорт, нерухомість, хто зареєстрований у будинку чи квартирі, доходи кожного члена домогосподарства, суму сплачених аліментів. Також зазначити покупки за останні 12 місяців вартістю понад 50 тис. грн. Це можуть бути товари, цінні папери, автомобілі, нерухомість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін оновив правила призначення субсидій: що змінилося

Документи розглядатимуть упродовж 15 днів.

За результатами перевірки Мінфіну, встановили факт, коли одержувач субсидії купив автомобіль Mercedes-Benz на суму понад 800 тис. грн. Також зафіксували купівлю трактора іноземного виробництва, валюти на суму понад 1 млн грн. За 12 місяців 830 одержувачів житлової субсидії придбали валюти на суму майже 140 млн грн.

"Програма житлових субсидій – це адресна підтримка тих громадян, які не мають можливості оплатити комунальні послуги. Це не підтримка тих, хто приховує свій майновий і матеріальний стан, має тіньові доходи й не сплачує податки", - заявили в Мінсоцполітики.

Зараз ви читаєте новину «Коли завершать перерахунок субсидій - Мінсоцполітики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі