четвер, 28 квітня 2011 15:35

Колесніков хоче, щоб українські дороги латали іноземці

Колесніков хоче, щоб українські дороги латали іноземці

Міністерство інфраструктури України виступає за залучення в країну приватних компаній, які будуть займатися експлуатацією автомобільних доріг.

"Нам би дуже хотілося створити умови для появи приватних експлуатантів доріг. На мою думку, це більш надійно. Але для цього потрібне конкурентне середовище. Тому що, як було з владою у нас: міськкоми, райкоми і ЦК зняли комсомольські значки і партійні квитки і стали новою незалежною владою. Точнісінько те саме, тільки в мікрооб'ємах може статися і в дорожній експлуатації: ті, хто був великими дорожньо-будівельними управліннями, перетворяться на приватні, зрозуміло, хто їх купить, і ми не отримаємо якості. Я думаю, ми будемо просити Міністерство фінансів на першому етапі для тих, хто займається експлуатацією доріг, дати пільги з податку на прибуток, щоб сюди прийшли ті, хто має досвід експлуатації доріг в Західній Європі, які навчать наших фахівців ",- сказав віце-прем'єр-міністр інфраструктури Борис Колесніков на сегодняшенй прес-конференції в Києві.

За його словами, всі нові дороги, які будуватимуться в Україны, будуть освітлені.

"Це коштує всього лише 1 млн грн за 1 км на високому рівні, але знижує з досвіду в 2,5 раза кількість жертв", - зазначив Колесніков.

Нагадаємо, за даними Рахункової палати, залишок непогашених кредитів, залучених Державним агентством автомобільних доріг ("Укравтодор") за станом на 1 січня 2011 становить 19,8 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Колесніков хоче, щоб українські дороги латали іноземці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі