четвер, 08 жовтня 2015 12:39

Київрада оголосила мораторій на виплату боргів

Київрада оголосила мораторій на виплату боргів
Фото: tsn.ua

Київська міська рада ввела тимчасовий мораторій на виплати за зовнішніми боргами столиці з 6 листопада.

Рішення на засіданні Київради в четвер схвалили 90 депутатів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Голова бюджетної комісії Київради Андрій Странніков нагадав, що наразі боргові зобов'язання столиці становлять 18 млрд грн, і тільки на їх обслуговування на рік необхідно 2 млн грн.

За його словами, Київ протягом декількох тижнів вів переговори з комітетом кредиторів щодо реструктуризації зовнішнього боргу.

"На сьогодні можна констатувати, що позиції поступово зближуються, і це вселяє оптимізм, але поки ці позиції на переговорах з кредиторами далекі від повного взаєморозуміння", - сказав Странніков.

За його словами, кредитори стверджують, що у Києва є достатньо коштів для виплат за боргами, тоді як столиця в першу чергу спрямовує кошти на підготовку до опалювального сезону.

"Крім того, ми повинні забезпечувати підтримку соціально незахищених верств населення, тобто фінансувати безкоштовний проїзд пільговикам, соціальні ліки і хліб, інші витрати", - підкреслив депутат.

Наразі в обігу перебувають єврооблігації столиці на 250 млн дол. з терміном обігу до 6 листопада 2015 року і на 300 млн дол. з терміном обігу до 11 липня 2016 року.

Як повідомлялося, єврооблігації Києва включені в периметр боргової операції, передбаченої програмою фінансування EFF Міжнародного валютного фонду. Київська міськрада схвалив реструктуризацію єврооблігацій у березні 2015 року.

Напередодні рейтингове агентство Standard&Роог'ѕ знизило рейтинг Києва, оголосивши при цьому, що дефолт міста практично неминучий.

Зараз ви читаєте новину «Київрада оголосила мораторій на виплату боргів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі