Киянка Євгенія Джигомон разом із партнером у грудні минулого року відкрила міні-пекарню
"Насправді, виробництвом печива займаємося вже 5 років. Раніше мали невеликий магазин і фірмові точки в супермаркетах. Пекти печиво почала після народження доньки. Зрозуміла, що асортимент печива на ринку мене не задовольняє. Більшість продукції була з підсилювачами смаку й ароматизаторами. Вирішила пекти для доньки власноруч. Пізніше зрозуміла, що можу запропонувати такий продукт комусь іще", - розповіла Gazeta.ua Євгенія Джигомон, співвласниця проекту Cookietone concept bakery.
У пекарні продає близько 60 видів печива.
"Постійно слідкую за тенденціями на ринку. Зараз у моді здорова їжа. Люди шукають альтернативу білому борошну. Турбуються про мінімальну кількість цукру чи шукають його замінники. Популярна продукція без глютену. Поки ми не можемо її запустити. Бо таке печиво має виготовлятися на зовсім іншому обладнанні", - ділиться Євгенія.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець шиє гаманці та сумки зі шкіри індійської кобри
Печиво в українців раніше асоціювалося лише з пісочним чи галетним. Середній чек складає 170 грн.
"Раз на тиждень в інтернеті ділюсь рецептами печива за лайки. Часто отримую повідомлення з подякою і прикріпленим фото печива", - каже засновниця проекту.
Євгенія Джигомон радить підприємцям не боятися розвернутися на 360 градусів і почати розвиватися в іншому напрямку.
"Головне ніколи не опускати руки. Ми у лютому відкриваємо чергову міні-пекарню", - додала підприємець.
Киянки Каріна Реп'ях і Юлія Ніколаєва заснували сервіс подарункових книгобоксів Bookowina - всередину кладуть книги та пляшку вина чи пачку какао. Замовлення надсилають клієнту, який не знає, що отримає. Такий подарунок коштує від 492 грн - на місяць, до 3552 грн - на півроку.
Коментарі