понеділок, 20 серпня 2012 10:11

Китай вже не претендує на лідерство в світовій економіці: "У нас 128 мільйонів бідняків"

Китай вже не претендує на лідерство в світовій економіці: "У нас 128 мільйонів бідняків"
Дай Бінго наголосив, що якість економіки КНР залишає бажати кращого. Фото: dbw.cn

Китай не намагається стати лідером у світовій економіці, заявив член Держради КНР Дай Бінго.

"Китай не претендує на лідерство в світовій економіці", - заявив він в переддень свого візиту до Росії в інтерв'ю "Російській газеті", опублікованому в понеділок.

Так високопоставлений китайський чиновник відповів на запитання про те, чи готовий Пекін до світового лідерства в світлі того, що, на думку багатьох експертів, скоро китайська економіка стане першою в світі.

За його словами, Пекін готовий з усіма країнами, в тому числі і з Росією докладати зусиль для досягнення міцного миру і спільного процвітання.

Дай Бінго визнав, що в останні десятиліття китайська економіка зростає прискореними темпами.

"За ВВП Китай вийшов на друге місце в світі. Це безумовно є величезним досягненням, що отримало всесвітнє визнання", - зазначив він.

"Хочу, зокрема, зауважити, що в умовах міжнародної економіко-фінансової кризи Китай, забезпечуючи стійке і порівняно швидке економічне зростання в країні, бере активну участь у міжнародному співробітництві з подолання кризи і зробив вагомий внесок у сприяння якнайшвидшому відродженню світової економіки", - додав Дай Бінго.

Разом з тим, продовжив він, Китай як і раніше є країною, що розвивається, з величезним населенням і слабкою економічною базою.

"Факт, що загальний обсяг економіки країни збільшується, але її якість залишає бажати кращого. Більш того, середньодушовий ВВП Китаю становить всього лише 5414 доларів, що дорівнює лише третині показника Росії, 89-е місце за світовим показником. У Китаї за межею бідності проживає 128 мільйонів людейк, це майже загальна чисельність населення Росії. Як і раніше гостро стоять проблеми дисбалансу, нерівномірності і нестійкості розвитку", - сказав Дай Бінго.

"Словом, для виходу в ряди розвинених країн нам доведеться пройти ще досить довгий і складний шлях", - сказав він.

Нагадаємо, усереднені експертні оцінки зростання реального ВВП України в 2012 році в серпні погіршилися до 2,3% з 3,2% у квітні цього року.

Зараз ви читаєте новину «Китай вже не претендує на лідерство в світовій економіці: "У нас 128 мільйонів бідняків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі