четвер, 24 вересня 2015 11:33

Китай став основним споживачем українських продуктів замість Росії - ЗМІ

Китай став основним споживачем українських продуктів замість Росії - ЗМІ
Фото: aif.ua

Торік експорт українських продуктів в Росію обвалився з 1,6 млрд долл. до 416,7 млн долл., сягнувши історичного мінімуму. Натомість найбільшим споживачем продуктів харчування з України став Китай.

Про це пише "УНІАН" з посиланням на статтю журналу "Новое время".

За підсумками семи місяців поточного року в десятку найбільших імпортерів української агропродукції увійшли чотири країни ЄС (Іспанія, Нідерланди, Італія, Польща, сумарно — 1,1 млрд дол.), три з Азії (Китай, Індія, Туреччина, сумарно — 1,8 млрд дол.), одна з Африки (Єгипет — 630,6 млн дол.), Близького Сходу (Іран — 350,2 млн дол.) і СНД (Білорусь — 186,9 млн дол.).

"Ця десятка країн покриває 57 % всього українського агроекспорту. У ній вже немає Росії, а Китай замість неї став найбільшим споживачем продуктів харчування з України — він закупив їх вже на 889 млн дол.", - йдеться в статті.

Нагадаємо, що РФ висунула Україні ультиматум - погрожує ввести ембарго на українське продовольство, коли між Україною та ЄС почне діяти зона вільної торгівлі, тобто з 1 січня 2016 року.

Як повідомлялося раніше, частка російського ринку в експорті української сільськогосподарської продукції в першому півріччі 2015 склала 2% проти 8% за аналогічний період торік.

 

Зараз ви читаєте новину «Китай став основним споживачем українських продуктів замість Росії - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі