понеділок, 18 квітня 2011 17:05

Китай погодився позичити Україні $ 2 млрд

Китай погодився позичити Україні $ 2 млрд

Українська делегація підписала сьогодні з Експортно-імпортним Банком Китаю угоду про залучення кредиту на суму 2 млрд дол. для спорудження об'єктів інфраструктури Київської області. На будівництво залізниці між міжнародним аеропортом "Бориспіль" і Києвом буде залучено кредит в розмірі 372 млн дол.

Про це повідомила прес-служба Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами.

"Підписана сьогодні, 18 квітня, у Пекіні угода між Експортно-імпортним Банком Китаю та українською стороною дозволить розпочати вже у травні практичну фазу будівництва швидкісної залізничної гілки між Києвом і міжнародним аеропортом "Бориспіль". Також для спорудження об'єктів інфраструктури Київської області була підписана угода на суму $2 млрд. Ці об'єкти будуть створені у процесі підготовки до будівництва великої кільцевої дороги навколо Києва, а, відтак, підписання угоди означає, що скоро почнеться спорудження цього довгоочікуваного об'єкта", - заявив Владислав Каськів, голова відомства, під час свого візиту в Китай.

За його словами, підписання цієї угоди відкриває Україні двері до фінансування інших Національних проектів, про що було підписано Меморандум на загальну суму – $10 млрд, і ці кошти не потребують обов'язкових державних гарантій.

Нагадаємо, 28 березня Кабінет Міністрів надав аеропорту "Бориспіль" державну гарантію на 372 млн 314 тис. дол. для реалізації цього проекту.

За словами Каськіва, цей кредит береться на 15 років за ставкою LIBOR +3,5%.

Зараз ви читаєте новину «Китай погодився позичити Україні $ 2 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі