четвер, 31 березня 2011 22:49

Карточки клієнтів "Родовід Банку" заблоковані

Карточки клієнтів "Родовід Банку" заблоковані

З сьогоднішнього дня всі пластикові картки "Родовід Банку", в тому числі зарплатні, будуть заблоковані. Про це повідомив заступник глави Національного банку України (НБУ) Ігор Соркін. Він зазначив, що гроші можна отримати на руки у відповідних відділеннях банку. Зарплатні ж картки будуть розблоковані після узгодження з "Ощадбанком" основних моментів з передачі реєстру вкладників.

У свою чергу голова правління "Ощадбанку" Сергій Подрєзов заявив, що станом на 31 березня банк почав процедуру отримання реєстру вкладників від "Родовід Банку". "Протягом найближчих трьох днів - п'ятниця, субота, неділя - ми повинні будемо попередньо розформувати по відділеннях "Ощадбанку" вкладників з їх прив'язкою до місця видачі вкладів. Ми попередньо плануємо, що буде брати участь 450 відділень "Ощадбанку" і їх, за необхідності, буде більше. Основне навантаження "Ощадбанку" йде на Київ - 130 відділень ", - заявив він.

При цьому С. Подрєзов додав, що з 4 квітня почне свою роботу "call-центр" для вкладників банку.

Також глава правління підкреслив, що великі внески (понад 150 тис.грн.) Будуть виплачуватися або відразу, або ж буде переукладатимуться договір про депозити, додавши, що на сьогодні налічується 240 тис. вкладників банку.

Виплати вкладникам "Родовід Банку" почнуться в кінці квітня 2011 року. "Ощадбанк" готовий виплачувати вкладникам готівкою або ж укласти договір про розміщення депозиту в "Ощадбанку".

За його словами, відсотки за вкладами будуть виплачуватися повністю, по тій ставці, яка була в "Родовід Банку" на момент укладення договору, і в тій валюті, в якій розміщувався депозит. Крім того, штрафи до вкладників,  які достроково розірвали депозитний договір, застосовуватися не будуть.

У свою чергу І. Соркін підкреслив, що на сьогодні сума виплат вкладникам "Родовід Банку" складає близько 1 млрд.грн.

Коментуючи можливість отримання вкладів вкладниками "Родовід Банку", які не можуть прибути у відділення "Ощадбанку" для отримання коштів, І. Соркін зазначив, що будуть створені мобільні групи, які будуть відвідувати таких людей вдома, і виплачувати гроші за пред'явленням паспорта, ідентифікаційного коду та договору про підписання депозиту в "Родовід Банку"

Зараз ви читаєте новину «Карточки клієнтів "Родовід Банку" заблоковані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі