вівторок, 30 квітня 2013 12:13

Як зекономити на одязі для випускного?
9

Фото: Фото: Анна Усік

Випускники з батьками почали шукати вбрання на випускний вечір. Біля гримерок у магазинах чоловічого одягу - черги. Школярі з 9 і 11 класів приміряють костюми та сорочки.

"Думали, на Вадима підійде костюм від старшого брата, але у нього руки довші. Рукава виявились закороткі", - говорить киянка Анастасія Горбачевська.

Вона з сином Вадимом прийшла в один зі столичних магазинів за костюмом на випускний для сина.

Хлопець приміряє сірий і синій піджаки. Останній більше пасує до його очей. Обидва костюми майже по 2 тис. грн.

"Мамо, давай купимо один піджак. Ці штани я все рівно більше нікуди не вдягну, - каже Вадим Горбачевський. - А піджак можна буде з джинсами в університет носити".

Мати на прохання хлопця не реагує.

"А на випускний ти в чому підеш? Теж у джинсах?", - запитує у сина і просить продавця запакувати синій костюм та віднести на касу.

"Ми вже оббігали два ринки і сім магазинів, - зізнається Анастасія Павлівна, мама випускника. - Молодіжних костюмів мало. Міряли кілька від фабрики Вороніна. Ціни ніби доступні, але моделі розраховані на старших чоловіків. Класичний стиль Вадиму не подобається. Переміряв понад десять костюмів і всіма залишився незадоволений. Шкода, що взяли так мало грошей. Могли б і сорочку одразу під колір костюма підібрати".

Продавець-консультант підбирає для хлопця чотири сорочки - бузкову, білу, синю і рожеву. Мама з сином просять відкласти на касі бузкову з короткими рукавами. Її обіцяють купити наступного дня.

Киянка Катерина Наумчук теж має сина випускника. Купувати костюм не хоче, бо хлопець віддає перевагу спортивному стилю одягу.

"Викинути на костюм дві тисячі гривень - це занадто, - говорить жінка. - Михайло одягне його на випускний і пізніше він буде пилитися в шафі, займати місце у квартирі. Через інтернет знайшли ательє, де можна взяти костюм напрокат".

Катерина зізнається, що вже вибрала з сином сірий костюм із завуженими донизу штанами і приталеним піджаком. За день оренди заплатить 400 грн.

"Сорочку купимо самі. А костюм візьмемо напрокат. Вже забронювали його на червень. Щоб узяти піджак і штани напрокат, в ательє треба залишити паспорт або 1,5 тисячі гривень. Коли повернемо костюм в ательє, з нас знімуть всього 400 гривень, а решту віддадуть. Михайло в мене акуратний, але навіть якщо забруднить десь піджак чи штани, то здамо їх у хімчистку. Ніхто плям не помітить. Добре, що костюми можна брати на прокат. Для нашої сім'ї це хороший спосіб заощадити гроші на випускному вечорі", - розповідає Катерина Наумчук.

Зараз ви читаєте новину «Як зекономити на одязі для випускного?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі