понеділок, 03 лютого 2020 14:20

Як спіймали начальника Держрезерву на хабарі

Як спіймали начальника Держрезерву на хабарі
Правоохоронці зафіксували кілька випадків того, що підозрюваний отримував хабар від керівників підприємств нібито для подальшої передачі голові Держрезерву. Фото:storage1.censor.net

$40 тис. хабара хотів дати начальник Управління державного резерву голові Держрезерву. Його спіймали правоохоронці.

Подробиці справи розкрив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов на сторінці у Facebook.

За його словами, начальник управління Держрезерву кілька останніх місяців підбурював керівників підприємств, які входять до сфери управління Держрезерву, до надання неправомірної вигоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали державного інспектора митного поста

"Він обіцяв керівникам, що допоможе їм зберегти посади. Але реалізувати це можна було лише за участі голови Держрезерву, тому підозрюваний спробував схилити його до одержання неправомірної вигоди від керівників згаданих підприємств", - розповів Милованов.

Міністр стверджує, що правоохоронці зафіксували кілька випадків того, що підозрюваний отримував хабар від керівників підприємств нібито для подальшої передачі голові Держрезерву.

"При чому 20 відсотків від цієї суми начальник управління залишав собі як плату за "послугу". Під час передачі одного з таких траншів начальника управління викрили "на гарячому". 31 січня його затримали", - додав Милованов.

Викрили трьох осіб, які намагалися дати хабара у розмірі $5 млн голові Фонду держмайна України Дмитру Сенниченку. Хабарники намагалися купити призначення на посаду директора ПАТ "Одеський припортовий завод".

Зараз ви читаєте новину «Як спіймали начальника Держрезерву на хабарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі