понеділок, 14 вересня 2020 12:01

Кабмін планує виплачувати по 2 пенсії: подробиці

Кабмін планує виплачувати по 2 пенсії: подробиці
Накопичувальні пенсії виплачуватимуть одночасно із солідарними. Фото: unsplash.com

Після виходу на пенсію українці будуть отримувати по 2 виплати, а зі своїх зарплат платити додатковий внесок. Нововведення планують розробити до кінця року.

Відповідні пропозиції опубліковані в планах Кабінету міністрів.

Колишній міністр соцполітики Андрій Рева наполягає, що в наявній ситуації зберегти чи примножити зібрані кошти дуже складно, пише OBOZREVATEL.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, накопичувальні пенсії виплачуватимуть одночасно із солідарними (тими, що є зараз).

"Коли ти виходиш на пенсію, то можна цей бонус відразу зняти, а можна його розтягнути в часі", – пояснив Шмигаль.

Наприклад, якщо щомісяця відкладати на накопичувальний рахунок по 7% від зарплати, то на пенсії можна буде отримувати додаткову виплату розміром в 10,2% від останньої зарплати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому не будуть платити субсидію: як перевірятимуть отримувачів соцдопомоги

Який був би розмір другої пенсії:

- За зарплати в 20 тис. грн і внесків у 7% – 2 тис. грн;

- За зарплати в 10 тис. грн і внесків в 7% – 1,02 тис. грн.

Якщо відкладати по 7% із зарплати 10 тис. грн, то накопичити можна буде 294 тис. грн. А отримуючи 1,02 тис. грн 18 років (стільки в середньому українці живуть на пенсії), отримати можна буде тільки 220 тис. грн.

1,6 млн пенсіонерів, або 14% їхньої загальної кількості, у вересні отримали надбавку. Пенсії зросли через підняття мінімальної зарплати до 5000 грн.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін планує виплачувати по 2 пенсії: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі