вівторок, 08 березня 2022 16:54

Кабмін пояснив, що буде із субсидіями українців

Кабмін пояснив, що буде із субсидіями українців
Кабмін прибрав бюрократію у питання нарахування субсидій. Фото: КМУ

Кабінет міністрів змінив порядок нарахування пільг та субсидій. Про це у вівторок 8 березня, оголосив прем'єр Денис Шмигаль.

"У разі, якщо місцеві органи соцзахисту не зможуть виконувати свої функції, всі виплати будуть здійснені безпосередньо Міністерством соцполітики через "Ощадбанк", навіть якщо в отримувачів відкриті рахунки в інших банках", - пояснив глава уряду.

Також Шмигаль додав, що Кабмін вирішив, що допомога малозабезпеченим сім'ям, одиноким матерям, дітям з тяжкими захворюваннями, виплати внутрішньо переміщеним особам продовжать без необхідності звертатися до органів соцзахисту.

Крім того, очільник уряду розповів, що за останні 6 днів український кордон перетнули майже 3000 вантажівок, що ввезли 20 тис. тонн гуманітарної допомоги. Це переважно продукти харчування, одяг, медикаменти та медичні засоби. Зараз усе це розподіляють та відправляють у регіони.

Щодо армії, то станом на сьогодні на спеціально створений Нацбанком рахунок для підтримки наших воїнів надійшло понад 10 млрд грн, повідомив прем'єр.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін пояснив, що буде із субсидіями українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі