четвер, 01 серпня 2019 12:40

Із чим пов'язане зміцнення гривні - у НБУ дали пояснення

Із чим пов'язане зміцнення гривні - у НБУ дали пояснення
НБУ опублікував огляд за липень. Фото: Flickr

Зміцнення гривні у липні забезпечувала пропозиція іноземної валюти.

Цього вдалось досягти за рахунок припливу іноземних портфельних інвестицій, йдеться в макроекономічному та монетарному огляді НБУ за липень, повідомляє "НВ Бізнес".

У липні регулятор знизив облікову ставку до 17%.

Дохідність гривневих ОВДП зменшилася. На це впливали очікування інвесторів щодо зниження облікової ставки у липні, яке реалізувалося в середині місяця, та формування очікувань щодо подальшого зниження ставки в майбутньому.

Існує значний потенціал для зниження урядом вартості середньострокових запозичень. Минулого місяця це посилювало попит на державні цінні папери, у тому числі з боку нерезидентів, та зміщувало його в бік середньо- та довгострокових інструментів на тлі все ще високих процентних ставок за цими паперами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дешевим долар буде недовго: експерти дали прогноз курсу валют

"Значна пропозиція іноземної валюти, у тому числі за рахунок припливу іноземних портфельних інвестицій, забезпечувала подальше зміцнення гривні. Це дало змогу НБУ поповнювати міжнародні резерви, не протидіючи ринковим тенденціям до зміцнення обмінного курсу — у липні додатне сальдо операцій НБУ на міжбанківському валютному ринку становило $1,3 млрд ($2,7 млрд з початку року). Офіційний обмінний курс гривні до долара США у липні порівняно з червнем зміцнився на 4,1% і досяг мінімальних рівнів за останні 3 роки", - йдеться в звіті.

Національний банк України на 30 липня встановив курс долара на рівні 25,25 грн. Це на 18 коп. менше, ніж було вчора. Це найнижчий курс американської валюти від початку 2019-го.

Зараз ви читаєте новину «Із чим пов'язане зміцнення гривні - у НБУ дали пояснення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі