середа, 26 серпня 2020 21:10

Шукаю роботу: чому кандидатам часто відмовляють після співбесіди

Шукаю роботу: чому кандидатам часто відмовляють після співбесіди
Перед зустріччю з потенційним працедавцем поцікавтесь, чим займається компанія. Фото: pixabay.com

На українському ринку праці посилилася конкуренція. Не всім пошукачам пропонують роботу після співбесіди.

Часто кандидату відмовляють, навіть коли він підходить під основні критерії компанії. Чому не всім вдається працевлаштуватися після розмови з роботодавцем, пише grc.ua.

Кандидат занадто часто змінює місця роботи

Часто рекрутери відмовляють кандидатам, які змінюють роботу кілька разів на рік. Адже ніхто не гарантує, що ви не звільнитеся через короткий термін. Тоді фахівцям доведеться знову закривати вакансію.

Нормальним для молодих фахівців у перші 5 років роботи вважається змінювати роботу кожні півтора роки. Якщо ви займаєте керівну посаду, то оптимальний термін роботи зростає до 2-х років.

Недоречний зовнішній вигляд

Негативне враження на роботодавця може справити неохайний та недоречний стиль одягу пошукача. Наприклад, на співбесіду не варто одягати шорти з в'єтнамками. Щоб виглядати доречно, краще ознайомитися із заведеними в компаніями правилами щодо зовнішнього вигляду.

Запізнення на співбесіду

Правильно розрахуйте час, щоб вчасно приїхати на співбесіду. Інакше ризикуєте справити негативне перше враження. Якщо відчуваєте, що ризикуєте запізнитися, попередьте про це рекрутера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шукаю роботу: як відповідати на найпоширеніші запитання на співбесіді

Невпевнена поведінка

Часто роботодавці відмовляють невпевненим кандидатам. Тому на співбесіді не варто занадто нервуватися.

Необізнаність щодо компанії-роботодавця

Перед зустріччю з потенційним працедавцем поцікавтесь, чим займається компанія, скільки їй років та які основні принципи її корпоративної політики.

25 серпня Верховна Рада ухвалила законопроєкт про підвищення мінімальної заробітної плати до 5 тис. грн. Виплати зростуть з 1 вересня 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «Шукаю роботу: чому кандидатам часто відмовляють після співбесіди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі