пʼятниця, 29 вересня 2017 00:32

Гройсман висловився про долю "Турбоатома"

Гройсман висловився про долю "Турбоатома"
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман: "Турбоатом" має залишатися у власності держави". Фото: Цензор

Контрольний пакет акцій ПАТ "Турбоатом" має залишатися у власності держави.

Про це прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сказав на брифінгу в Харкові, передає "Інтерфакс-Україна".

"Турбоатом" має залишатися не менше 51% у власності, тобто у контрольній власності держави і крапка", - сказав Гройсман.

Прем'єр зазначив, що в Україні в приватизації заборонено брати участь представникам країни-агресора, тобто Росії.

Раніше повідомлялося, що ПАТ "Турбоатом" (Харків), найбільший в Україні виробник турбінного обладнання, в якому понад 75% акцій належить державі, планує реорганізуватися в приватне АТ (ПАТ).

Зараз державі належить понад 75,2241% акцій "Турбоатому", великим міноритарним власником є венчурний інвестфонд "Сьомий" під управлінням КУА "Сварог Ессет Менеджмент", пов'язаної з підприємцем Костянтином Григоришиним. Він володіє 15,3416% акцій.

Напередодні Гройсман на засіданні Нацради реформ при президентові України "назвав ПАТ "Турбоатом" у переліку пропонованих до приватизації об'єктів.

"Турбоатом" - єдиний в Україні виробник турбінного устаткування для гідро-, теплових і атомних електростанцій. Географія поставок підприємства охоплює 45 країн Європи, Азії, Америки та Африки.

Зараз ви читаєте новину «Гройсман висловився про долю "Турбоатома"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі