субота, 01 квітня 2017 14:04

Гройсман назвав дату підняття пенсій

Гройсман назвав дату підняття пенсій
Гройсман пообіцяв підняти пенсії з 1 жовтня. Фото:latifundist.com

Уряд зможе підвищити пенсії з 1 жовтня, якщо Верховна Рада розгляне проект пенсійної реформи до 15 липня. Таку заяву зробив прем'єр Володимир Гройсман.

"Я переконаний, що при наявності підтримки в українському парламенті 226 голосів, ми можемо до кінця цієї сесії – до 15 липня – проголосувати за основу і в цілому, і з 1 жовтня в країні всім підняти пенсії. Я розумію, як це зробити, і готовий за це нести відповідальність. Буду просити підтримки українських громадян і буду просити підтримки українського парламенту. Глибоко переконаний, що за такої підтримки система буде змінена, вона буде абсолютно правильно працювати в інтересах українських громадян ", – цитує прем'єра прес-служба уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців змусять змінювати професію

Гройсман також додав, що в цьому році слід змінити ситуацію, коли 80% українців отримують мінімальні пенсії.

Нова пенсійна реформа, за словами глави уряду, дозволить за сім років повністю ліквідувати дефіцит бюджету Пенсійного фонду в 140 млрд грн.

Більшість українських пенсіонерів отримують менше 1500 гривень, при цьому мінімальна пенсія на даний момент – 1247, а максимальна – 58,7 тисячі гривень. У цьому році уряд анонсує підвищення пенсій на 10,1% (у травні та грудні), і масштабне "осучаснення".

Зараз ви читаєте новину «Гройсман назвав дату підняття пенсій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі