четвер, 31 травня 2012 14:52

Гривня стала більш стійкою до стресів на ринках - експерт

Гривня стала більш стійкою до стресів на ринках - експерт
Більшу частину травня реальний курс гривні зміцнювався, каже експерт. Фото: tsn.ua

Більшу частину травня реальний курс гривні зміцнювався.

Про це заявив керівник аналітичного підрозділу групи компаній "Інвестиційний капітал Україна" Олександр Вальчишен у ефірі Першого ділового каналу.

"Українська валюта досить сильно прив'язана до долара, тож на внутрішньому фінансовому ринку відбуваються досить незначні коливання гривня/долар. А реальна вартість гривні, яку ми розраховуємо через кошик валют країн, які є основними торговельними партнерами України, останнім часом зростає. Тобто ми бачимо, що відбувається посилення гривні в реальному вимірі", - сказав він.

Утім, за його словами, нині реальний курс гривні слабший у порівнянні з минулорічними показниками.

"Минулого року у нас теж були стресові ситуації на ринках, але ми їх пройшли досить спокійно, і гривня також посилювалась. Нинішня стресова ситуація на ринку не дала поштовху гривні для посилення настільки, щоб перевищити рівень 2011 року. На нашу думку, це означає, що гривня є більш стійкою до стресових ситуацій", - зазначив Вальчишин.

Нагадаємо, сьогодні на готівковому ринку України банки купують євровалюту нижче ніж по 10 грн за євро - на початку дня європейська валюта подешевшала на 6 копійок.

Ще більшого здешевлення зазнав російський рубль - на 9 копійок на купівлі та на 5 на продажу.

При цьому американський долар зміцнився майже на 1 копійку по відношенню до гривні.

Зараз ви читаєте новину «Гривня стала більш стійкою до стресів на ринках - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі