вівторок, 14 серпня 2012 11:53

Грецію можуть викинути з єврозони вже у вересні

Грецію можуть викинути з єврозони вже у вересні
Гюнтер Еттінгер: У вересні "трійка" представить свій звіт з оцінкою останніх подій в Афінах. Фото: novostey.com

Питання про можливий вихід Греції з єврозони, швидше за все, знову постане вже у вересні.

Про це заявив член Європейської комісії з енергетики Гюнтер Еттінгер в інтерв'ю газеті Das Bild.

У вересні буде опублікована доповідь "трійки" міжнародних кредиторів Греції (Єврокомісії, Європейського центрального банку та Міжнародного валютного фонду), яка потягне за собою прийняття рішення про долю Греції, додав він.

"Греція має труднощі вже три роки. Багато чого було зроблено за рахунок реформ, але ще більше належить зробити. У вересні "трійка" представить свій звіт з оцінкою останніх подій в Афінах. Потім буде прийнято рішення про долю Греції в єврозоні", - сказав Еттінгер .

При цьому він упевнений, що Європі потрібні і ЄС, і єврозона, якщо європейці хочуть грати скільки-небудь значущу роль у світовій політиці та економіці.

На питання про те, чи буде вихід Греції з валютного блоку крахом самої ідеї єдиної валюти, Еттінгер дав ухильну відповідь.

"Жоден експерт не може з упевненістю передбачити наслідки виходу Греції. Однак є ймовірність, що ця подія призведе до складнощів для всієї європейської економіки. Ризикувати подібним даремно не варто", - сказав він.

Нагадаємо, обсяг боргу країн єврозони в I кварталі поточного року виріс до максимального рівня з моменту створення валютного блоку.

Згідно з даними Статистичного управління Європейського союзу, сукупний борг країн єврозони досяг позначки 88,2% ВВП в I кварталі, тоді як в IV кварталі минулого року цей показник становив 87,3% ВВП.

Зараз ви читаєте новину «Грецію можуть викинути з єврозони вже у вересні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі