четвер, 26 липня 2012 14:45

Гравірувальний верстат окуповується за 3 місяці

Гравіювальний верстат приносить від 5 до 14 тис. грн на місяць, розповідають у фірмі "Укр.граніт".

Його використовують для нанесення малюнків на камінь, гранітні плити, скло та пластик. Пристрій під'єднують до ноутбуку, відкривають через спеціальну програму на ньому фото, яке треба вигравіювати, й кладуть матеріал для гравіювання на верстат.

"Через годину фото буде на граніті. Жоден художник із такою чіткістю і якістю не зможе відтворити фото", - розповів директор фірми "Укр.граніт" Олег Степаненко.

Він 12 років займається гравіюванням у Коростишеві Житомирської обл.

За його словами, гравіювальний верстат окупився за 3 місяці.

"Придбав його за 5,7 тисячі доларів, через три місяці скільки ж заробив. На день виконую по 5-6 замовлень. Здебільшого це надгробні плити. За нанесення малюнку на такі беру 700-800 гривень, за невеликі малюнки - 400. Це дуже затребувана послуга. Навіть найлінивіший власник такого верстата матиме одне замовлення в день й зможе окупити пристрій через півроку", - розповів Степаненко.

Гравіювання замовляють для скляних і пластмасових поверхонь, каже чоловік.

"Зробив не одне гравіювання ікони. Навіть у кольорі їх виконував. Помітив, що найменше замовлень за місяць перед Новим роком та Великоднем. Новачкам не раджу починати справу в цей період", - зазначив Степаненко.

Гравіювальні верстати продають за ціною від $3 до $7 тис. Вартість залежить від розміру пристрою.

Зараз ви читаєте новину «Гравірувальний верстат окуповується за 3 місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі