четвер, 01 серпня 2013 23:41

Держпідприємництво закликало НБУ скасувати копіювання паспортів в обмінних пунктах

Держпідприємництво закликало НБУ скасувати копіювання паспортів в обмінних пунктах
Фото: ukurier.gov.ua

Державна служба України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва (Держпідприємництво) звернулась до Національного банку України з проханням відмінити копіювання працівниками пунктів обміну валют сторінок паспортів громадян.

Як повідомила прес-служба Держпідприємництва, останнім часом набули поширення випадки торгівлі копіями сторінок паспортів громадян України, що використовуються для вчинення шахрайських правопорушень, зазвичай, для оформлення кредитів або ж реєстрації фірм.

"Важко уявити, з якою економічно виправданою метою все це запроваджено, крім залякування громадян, що їхні персональні дані та копії документів будуть використані шахраями", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, відповідно до Інструкції про порядок організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території України, затвердженої постановою правління НБУ від 12 грудня 2012 року № 502, під час здійснення валютно-обмінних операцій, незалежно від суми операції, працівники пунктів обміну валют за допомогою копіювальної техніки роблять копії перших та других сторінок паспортів громадян України.

 

Зараз ви читаєте новину «Держпідприємництво закликало НБУ скасувати копіювання паспортів в обмінних пунктах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі