вівторок, 12 листопада 2019 09:29

Гонтарева прокоментувала затримання екс-заступника

Гонтарева прокоментувала затримання екс-заступника
Гонтарєва каже, що затримання Писарука є посиленням терору з боку влади. Фото: "НВ".

Екс-голова Національного банку Валерія Гонтарєва заявила, що затримання НАБУ голови правління Райффайзен Банку Олександра Писарука є посиленням терору з боку влади.

"Ні з МВФ, ні з Райффайзеном ж (не пов'язано. — Gazeta.ua). Він тільки вийшов на роботу туди. Терор міцнішає", — сказала вона в коментарі "НВ Бізнес".

За словами Гонтаревої, під час роботи в Нацбанку Писарук відповідав за банківський нагляд.

"Ми з ним і розчищали всі ці авгієві стайні", — зазначила екс-голова НБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ та САП затримали 7 осіб за підозрою у розкраданні 1,2 млрд грн

"Тим, ​​хто розганяє "зраду" в зв'язку із затриманням Олександра Писарука. Писарук, як член правління супроводжував питання виділення грошей банку Бахматюка. Він вів з ним переговори, давав доручення своїм підлеглим. Правління ухвалило рішення на підставі підготовлених Писаруком документів. В результаті Бахматюк отримав 1,2 мільярда, вніс застав на 200 мільйонів, гроші випарувалися, банк лопнув ", - прокоментував затримання Писарука журналіст Сергій Лещенко.

"З приводу того, що гроші виділялися рішенням колективного органу - правління НБУ. Ситуація дзеркальна зі справою Труханова, якому інкримінують грабіж Одеського бюждету на майже 200 мільйонів гривень при покупці заводу Краян. Це рішення було підготовлено Трухановим, але прийнято колективним органом - Одеською міськрадою. За такою логікою, тоді і Труханова судити не треба, правильно? " - додав він.

11 листопад увечері НАБУ затримало екс-заступника голови Національного банку Олександра Писарука. Причина — можливі зловживання у справі щодо збанкрутілого банку Олега Бахматюка. Писарук в 2014-2015 роках працював першим заступником глави Національного банку і відповідав за банківський нагляд. Тоді НБУ очолювала Валерія Гонтарєва.

Зараз ви читаєте новину «Гонтарева прокоментувала затримання екс-заступника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі