четвер, 15 грудня 2022 05:10

Голову податкового комітету запитали про криптовалюти

Голову податкового комітету запитали про криптовалюти
Данило Гетманцев очолює Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики. Фото: sluga-narodu.com

Курси криптовалют падають, деякі втрачають у вартості до 90%.

Не варто розраховувати, що легалізація криптовалют стане суттєвим джерелом поповнення бюджету. Про це сказав голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв'ю "Главком".

"Я б точно не переоцінював фіскальний ефект легалізації криптовалют. До цього питання треба підходити дуже обережно. Після банкрутства кількох великих бірж криптовалют інвестори виводять крипту з бірж і намагаються зберігати та обмінювати її на незалежних криптогаманцях. При цьому курси криптовалют падають, деякі втрачають у вартості до 90%", ‒ сказав нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро стрімко подешевшав: курс валют на 14 грудня

Варто подивитися, які рішення приймають регулятори в тих країнах, які вже стикнулися з легалізацією, сказав Гетманцев.

"Поспіх може призвести до дуже негативних наслідків у нашій країні, де є великий попит на виведення валюти за її межі саме під час війни. Легалізація крипти може стати певним джерелом поповнення державного бюджету, але точно не істотним", ‒ сказав нардеп.

В Україні планують скасувати спрощену податкову систему зі ставкою 2% для бізнесу із оборотом до 10 млрд грн. Скасувати планують з 1 липня наступного року, сказав голова податкового комітету.

У вересні парламент повернув акцизний податок на пальне.

Зараз ви читаєте новину «Голову податкового комітету запитали про криптовалюти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі