середа, 20 грудня 2017 15:09

Газпром вимагає $1,3 млрд від Нафтогазу

Газпром вимагає $1,3 млрд від Нафтогазу
Газпром виставляє Нафтогазу рахунки з сумами за постачання газу до ОРДЛО, проте Україна цих обсягів не контрактувала. Фото: politeka.net

За постачання газу на окуповані території Луганської та Донецької областей Газпром вимагає від НАК "Нафтогаз України" близько $1,3 млрд.

"У Газпромі не бажають, щоб були ухвалені будь-які рішення щодо обсягів газу, поставленого на окуповані території. У Нафтогазі вважають, що будь-які розрахунки - це ціна, помножена на обсяг. Не знаючи обсягів, не можна сказати, хто і кому що винен", - повідомив головний комерційний директор Нафтогазу Юрій Вітренко, передає "Інтерфакс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили про шахрайську схему з рахунками за комуналку

Він додав, що Газпром виставляє Нафтогазу рахунки з сумами за постачання газу до ОРДЛО, проте Україна цих обсягів не контрактувала.

"Будь-які платежі Газпром може зарахувати як оплату за поставки до ОРДЛО - для нас це неприпустимо", - наголосив Юрій Вітренко.

За вимогою МВФ в Україні необхідне коригування ціни на газ відповідно до ціни імпорту. Остаточною метою є впровадження вільного газового ринку. Йоста Люнгман зауважив, що коригування цін на газ сприятиме розвитку вільного ринку газу та стимулюватиме споживачів до економного споживання енергоносіїв.

Зараз ви читаєте новину «Газпром вимагає $1,3 млрд від Нафтогазу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі