середа, 09 березня 2011 18:30

Фонд держмайна вже визначився, коли продадуть "Укртелеком"

Фонд держмайна вже визначився, коли продадуть "Укртелеком"

Фонд держмайна України (ФДМУ) має намір підписати договір про продаж "Укртелекому" в п'ятницю, 11 березня.

Про це повідомила прес-секретар ФДМУ Ніна Яворська.

"В п'ятницю ми плануємо підписання договору", - сказала вона.

За її словами, завтра, 10 березня, про це буде повідомлено офіційно.

Нагадаємо, Фонд державного майна України (ФДМУ) 18 лютого 2011 року, отримав від ТОВ "ЕСУ" офіційну згоду придбати пакет акцій ВАТ "Укртелеком" розміром 92,79% статутного капіталу суспільства за ціною 10 млрд 575,1 млн грн.

Раніше, Фонд державного майна України заявив, що очікує підписати договір з компанією Epic з купівлі-продажу "Укртелекому" не пізніше 25 лютого, а отримати кошти від продажу - не пізніше 25 квітня.

Згідно з умовами продажу "Укртелекому", покупець повинен забезпечити прибуткову економічну діяльність товариства щодо звіту про фінансові результати на кінець третього фінансового року з дати переходу права власності на пакет акцій. Йому також необхідно виконати умови кредитного договору від 2005 р. (компанія взяла у банків Credit Suisse First і Deutsche Bank на 7 років позику на 500 млн дол.) Крім того, власник підприємства буде зобов'язаний за три місяці виплатити 74,37 млн грн дивідендів за 2007 р. (без урахування пені) і протягом двох років буде зобов'язаний профінансувати створення системи державного спеціального зв'язку.

"Укртелеком" - найбільший в Україні оператор фіксованого зв'язку, державі належить 92,86%. Компанія була включена в перелік об'єктів, які підлягають приватизації в 2007 р.

ТОВ "ЕСУ" належить австрійському концерну Epic, який представляє інтереси фонду Джорджа Сороса Quantum в Східній Європі.

Зараз ви читаєте новину «Фонд держмайна вже визначився, коли продадуть "Укртелеком"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі