вівторок, 17 березня 2015 12:03

Fitch заявило про можливий дефолт ДТЕК Ахметова

Fitch заявило про можливий дефолт ДТЕК Ахметова
Фото: zn.ua

Рейтингове агентство Fitch прогнозує можливий дефолт однієї з найбільших компаній України, енергохолдингу ДТЕК олігарха Ріната Ахметова.

Про це йдеться в прес-релізі агентства, в якому повідомляється про зниження довгострокових рейтингів дефолту емітента в іноземній і національній валютах енергохолдингу до рівня "С" з "ССС". Рівень "С" вказує на практично неминучий дефолт, сказано в ньому.

Агентство зазначає, що ДТЕК загрожує ризик ліквідності, оскільки його грошова позиція не достатня для покриття короткострокових зобов'язань зі строком погашення в 2015 році. За даними Fitch, грошова позиція ДТЕКу на кінець 2014 року становила 341 млн дол., при тому що в 2015 році їй доведеться погашати зобов'язання на 598 млн дол., а в 2016-му - на 641 млн.

Fitch підкреслює, що 92% суми боргу ДТЕК номіновані в іноземній валюті, тоді як основна частина виручки - у гривні (тільки 10% припадає на долари). Це робить компанію вкрай чутливою до девальвації національної валюти. Водночас вільні гроші ДТЕК тримає в основному в доларах і євро.

Агентство зазначає: якщо компанія в найближчі тижні зможе домовитися про рефінансування своїх єврооблігацій і короткострокових зобов'язань, а також якщо вона зможе знайти додаткові гроші і, якщо покращиться макроекономічна ситуація в Україні, Fitch може поліпшити рейтинг.

Зараз ви читаєте новину «Fitch заявило про можливий дефолт ДТЕК Ахметова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі