понеділок, 10 серпня 2015 11:22

Fitch вважає ймовірність дефолту України високою

Fitch вважає ймовірність дефолту України високою
Фото: 17tv.com.ua

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг України за зобов'язаннями в іноземній валюті на рівні СС.

Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента в національній валюті на рівні ССС.

Крім того, агентство підтвердило рейтинги незабезпечених іноземних і національних облігацій на рівні СС і ССС відповідно. Рейтинг стелі підтверджений на рівні ССС, короткостроковий РДЕ (рейтинг дефолту емітента) в іноземній валюті підтверджений на рівні С.

Відповідно до шкали Fitch, рейтинг CC вказує на високу ймовірність дефолту.

Нагадаємо, у квітні американське агентство Standard & Poor's знизило довгостроковий кредитний рейтинг України по зобов'язанням у іноземній валюті одразу на дві сходинки: з ССС- до СС із негативним прогнозом.

Як повідомило у п'ятницю, 7 серпня, Міністерство фінансів України, 12 серпня, у в Сан-Франциско відбудеться зустріч представників українського уряду і комітету кредиторів України.

Якщо під час цієї зустрічі не вдасться досягнути домовленості щодо реструктуризації боргу, Україна буде змушена "використовувати альтернативні механізми для забезпечення фінансування її програми співробітництва з МВФ", зазначили у відомстві.

"Це також є останньою можливістю для досягнення загальної домовленості напередодні виплат по єврооблігаціям у вересні та жовтні", - йшлося в повідомленні Мінфіну.

Зараз ви читаєте новину «Fitch вважає ймовірність дефолту України високою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі