четвер, 22 листопада 2012 09:36

Фірташ "виручить" Україну, купивши відсутні обсяги російського газу

Фірташ "виручить" Україну, купивши відсутні обсяги російського газу
Ostchem Дмитра Фірташа імпортує відсутні обсяги російського газу. Фото: liga.net

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" і Ostchem Holding Limited підприємця Дмитра Фірташа до кінця 2012 року закуплять у Росії 32,5 млрд куб. м газу.

Тобто стільки, скільки передбачено угодою з Російською Федерацією від 19 січня 2009 року, заявило джерело в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості, пише "Комерсант-Україна".

Ostchem імпортує відсутні обсяги російського газу. За даними Державної служби статистиуи, в січні-вересні в Україну було імпортовано 24 млрд куб. м газу, з яких 4 млрд куб. припадає на Ostchem Holding Limited. Компанія закуповувала газ за досить високою ціною - $429,19 за 1 тис. куб. м.

Однак, за словами джерела в Міненерговугілля, поставки все одно були вигідними, тому що здійснювалися на хімічні підприємства Osthem в Україні та перероблялися в добрива на давальницьких умовах.

Заначимо, ціна російського газу для України в IV кварталі збільшилася на 0,9% - до $430 за 1 тис. куб. м. Про це раніше повідомили в "Нафтогазі".

Зараз ви читаєте новину «Фірташ "виручить" Україну, купивши відсутні обсяги російського газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі