вівторок, 26 листопада 2013 12:50

Євросоюз заохочує МВФ дати Україні гроші

Євросоюз заохочує МВФ дати Україні гроші
Будь-яка допомога МВФ передбачає умови. Фото: lifedon.com.ua

Європейський Союз у діалозі з Міжнародним валютним фондом (МВФ) про виділення Україні фінансування "заохочує" цю фінансову інституцію зайняти по відношенню до Києва конструктивну позицію.

"В Україні склалася серйозна фінансова ситуація, Києву потрібен доступ до додаткового фінансування Міжнародного валютного фонду. Ця дискусія триває. Ми підтримуємо українську позицію в цій ситуації, заохочуючи МВФ зайняти конструктивну думку", - сказав високопоставлений європейський дипломат.

При цьому він зазначив, що "будь-яка допомога МВФ передбачає умови".

"Україна має вирішувати, чи може прийняти такі умови. Але ми також визначили, що в разі вирішення ситуації з МВФ ми також виділимо додаткові засоби макроекономічної допомоги. Ми також говорили, що після підписання ми готові надати додаткові фінансові ресурси для модернізації промисловості та впровадження механізмів трансформації ринку. Це все залишається на столі", - нагадав дипломат.

Крім того, представник європейської дипломатії знову підтвердив позицію Брюсселя щодо того, що Угода про асоціацію не може мати ніякого, окрім позитивного впливу на торговельні відносини з Росією. "Тільки росіяни чомусь думають про це по-іншому", - констатував європейський дипломат.

Він знову підкреслив, що втрати України у торгівлі з Росією не мають нічого спільного з глибокою та всеосяжною зоною вільної торгівлі. "Це тільки з причини дій, розпочатих Москвою, так як наші торговельні відносини з Україною залишилися без змін", - додав дипломат.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Микола Азаров заявляв, що "останньою краплею", що змусила Україну зупинити євроінтеграцію, є жорсткі вимоги МВФ.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз заохочує МВФ дати Україні гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі