вівторок, 04 жовтня 2011 12:48

Європа "допомогає Україні гаманцем": Дають 470 мільйонів на реформи

Європа "допомогає Україні гаманцем": Дають 470 мільйонів на реформи

Європейський союз (ЄС) схвалив виділення в 2011-2013 роках Україні 470 млн євро на підтримку реформ.

Про це повідомив єврокомісар з питань торгівлі Карел де Гухт, який був присутній у Варшаві на семінарі з питань розвитку торгівлі, повідомила прес-служба Єврокомісії.

"Дозвольте мені додати, що ми підтримуємо економічні реформи України нашими гаманцями і через ці переговори (про асоціацію). ЄС виділив 470 млн євро Україні на період 2011-2013 роки. Значна частина з них призначена для реформ, необхідних для реалізації угод про асоціацію та вільну торгівлю", - сказав де Гухт.

Чиновник припустив, що переговори з Україною незабаром завершаться, а обрана модель співпраці може бути використана іншими країнами - учасницями "Східного партнерства".

Нагадаємо, 30 вересня у Варшаві під час саміту "Східне партнерство" президент Віктор Янукович обговорював з представниками країн ЄС питання про асоціацію України з ЄС та створення Зони вільної торгівлі.

Тоді він заявив, що Україна сподівається, що в тексті Угоди про асоціацію з Європейським Союзом будуть відображені перспективи членства в ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Європа "допомогає Україні гаманцем": Дають 470 мільйонів на реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі