четвер, 29 березня 2012 16:20

"Єврогазбанк" вирішив вийти зі складу АУБ

"Єврогазбанк" вирішив вийти зі складу АУБ
Ростислав Павліченко: У сфері банківського регулювання завжди існує чимало невирішених проблем. Фото: epravda.com.ua

Керівництво АТ "ЄВРОГАЗБАНК" прийняло рішення про вихід зі складу членів Асоціації українських банків (АУБ).

Причиною тому є неприйняття методів роботи Асоціації і необґрунтована критика грошово-кредитної політики, що проводить Національний банк України.

"Остання заява голови АУБ носить радше політичний, ніж економічний характер", - переконаний голова правління АТ "ЄВРОГАЗБАНК" Ростислав Павліченко.

За його словами, керівництво АУБ не узгоджувало свою позицію з членами Асоціації, відповідно, цей лист можна вважати особистою позицією Олександра Сугоняко, а не усієї банківської спільноти.

"Проблеми з ліквідністю були, ніхто цього не заперечує, але сьогодні їх нема. Навпаки, на кореспондентських рахунках банків у НБУ накопичено понад 20 мільярдів гривень. Регулятору вдалося стабілізувати ситуацію і це факт", - резюмував Павліченко.

За його словами, в сфері банківського регулювання завжди існує чимало невирішених проблем, проте з точки зору доступу до ресурсів і підтримки макроекономічної стабільності Нацбанк робить усе можливе для оперативного їх вирішення.

"Робота Асоціації полягає у пошуку компромісу і вирішенні проблемних питань, що виникають між гравцями ринку і органами влади, а не у свідомому створенні конфліктних ситуацій. Саме тому ми вирішили припинити своє членство в АУБ", - резюмував голова правління АТ "ЄВРОГАЗБАНК" Ростислав Павліченко.

Минулого року АТ "ЄВРОГАЗБАНК" став співзасновником Незалежної асоціації банків України (НАБУ). Керівництво Банку сподівається на відновлення ділових відносин між керівництвом НАБУ і НБУ, а також на формування позиції банківського сектору, що дозволить зміцнити галузь.

Зараз ви читаєте новину «"Єврогазбанк" вирішив вийти зі складу АУБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі