четвер, 12 травня 2011 09:38

Євро відновив зростання відносно долара, економіка єврозони стабілізується

Євро відновив зростання відносно долара, економіка єврозони стабілізується

Курс євро до долара США і більшості світових валют сьогодні підвищується, інвестори очікують прискорення темпів зростання економіки єврозони в I кварталі 2011 року.

За 1 євро на Forex дають $ 1,4228 порівняно з $ 1,4129 напередодні і 115,49 ієни проти 115,02 ієни в середу. Долар коштує 81,174 ієни в порівнянні з 81,047 ієни напередодні.

Статистичне управління ЄС у п'ятницю повідомить про зростання ВВП єврозони за підсумками I кварталу на 2,2% в річному вирахуванні проти 2% у IV кварталі 2010 року.

Сильні макроекономічні дані можуть послужити додатковим стимулом для чергового підвищення ставок Європейським центральним банком (ЄЦБ), що зробить євро більш привабливим у порівнянні з ієною і доларом.

Нагадаємо, під час торгів 11 травня курс євро до долара і більшості інших світових валют знижувався, оскільки інвестори побоювалися, що рішучість європейських лідерів надати Греції додаткову допомогу слабшає, і Греції доведеться провести реструктуризацію заборгованості.

Зараз ви читаєте новину «Євро відновив зростання відносно долара, економіка єврозони стабілізується». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі