четвер, 28 липня 2022 10:47

Електронні гаманці в Україні перевели на новий стандарт

Електронні гаманці в Україні перевели на новий стандарт
Електронні гаманці в Україні перевели на міжнародний стандарт IBAN. Фото: pixabay.com

Національний банк України перевів електронні гаманці на новий стандарт IBAN.

НБУ визначив структуру формування номерів платіжних рахунків користувачів та електронних гаманців згідно з вимогами міжнародного стандарту ISO 13616, повідомляє пресслужба відомства.

"Кожен номер платіжного рахунку користувача та електронного гаманця у стандарті IBAN складатиметься з 29 символів (літер і цифр), як і номер банківського рахунку", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курс євро рвонув угору

Уніфікований підхід до формування рахунків, а також електронних гаманців:

– дасть можливість пришвидшити та автоматизувати проходження платежів в Україні;

– забезпечить користувачам платіжних рахунків однаковий із користувачами банківських рахунків рівень зручності під час здійснення платежів.

"Номер платіжного рахунку користувача та електронного гаманця обов'язково зазначатимуть у всіх платіжних інструкціях", – додали в НБУ.

Постанова набирає чинності з 1 грудня поточного року. Остаточний перехід усіх розрахунків клієнтів банків на міжнародний стандарт IBAN відбувся з 13 січня 2020-го.

Для України IBAN складається із 29 літерно-цифрових символів: коду країни, контрольного розряду, коду банку та номера рахунку. У результаті запровадження IBAN за першими двома літерам одразу можливо розпізнати країну учасника розрахунку (UA - Україна), а за допомогою контрольного розряду – забезпечити уніфіковану перевірку рахунку клієнта на його коректність.

Зараз ви читаєте новину «Електронні гаманці в Україні перевели на новий стандарт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі