вівторок, 21 квітня 2020 11:52

Експерти пояснили, як зміниться курс долара з продовженням карантину

Експерти пояснили, як зміниться курс долара з продовженням карантину
На цьому тижні курс долара рости не будеpixabay.com

На цьому тижні курс долара рости не буде. Про це заявляють економічні експерти.

"Ділова активність, пов'язана з купівлею і продажем валюти на міжбанківському ринку, просто не встигне розвернутися, тим більше що вона через карантин і так впала в рази, - аналізує член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин. - Тому курс готівкового продажу залишиться в коридорі 27-27,5 грн приблизно посередині. Але в цілому інфляційний тренд нікуди не зник. Тим більше що Кабмін для виконання бюджету запропонував послабити гривню до 29,5 грн/дол., а за фактом поки маємо 27,5".

Керівник відділу аналітики ГК Forex club Андрій Шевчишин також каже, що на післяпасхальному тижні нинішня стабільна ситуація збережеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після карантину збільшать виплати по безробіттю

"Загальну активність готівкового ринку стримують карантинні заходи і падіння ділової активності. Ймовірно, наступного тижня гривня буде коливатися в діапазоні 27-27,5 за долар, більше того - курс може навіть опуститися ближче до 27", - вважає Шевчишин.

Про те, що не варто поки чекати ніяких серйозних рухів курсу, говорить і президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

"Ризикну спрогнозувати, що стала стабільність продовжиться і далі, аж до скасування карантину, курс продовжить перебувати в коридорі 27-27,5 грн/дол., - говорить Олександр Охріменко. - Тим більше що попереду нова низка свят. Але за умови, що уряд вживе адекватних заходів для скасування карантину: запустить транспорт, дозволить нормально працювати бізнесу і так далі. Якщо економіка не почне нормально працювати, то курс може обвалитися".

Національний банк України на 21 квітня встановив курс долара на рівні 27,07 грн. Це на 13 коп. менше, як було перед вихідними.

Зараз ви читаєте новину «Експерти пояснили, як зміниться курс долара з продовженням карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі