вівторок, 14 липня 2020 11:05

Експерти пояснили, чому подорожчав бензин на заправках

Експерти пояснили, чому подорожчав бензин на заправках
Бензин і дизпаливо на цьому тижні можуть подорожчати ще на 50 коп. /л pixabay.com

Автомобільне паливо в Україні почало дорожчати, хоча світові ціни на нафту падають. Експерти говорять, що підвищення вартості бензину і дизеля в роздріб відбувається тому, що ще не продані оптові запаси палива, виготовленого з більш дорогої нафти.

За оцінками заступника директора Науково-технічного центру "Психея" Геннадія Рябцева, потенціал зростання становить ще близько 1 грн/л.

"Половина цього потенціалу була реалізована за перші дні липня, але подорожчала гривня і внесла свої корективи, і потенціал подорожчання знову виріс на 40-50 коп./л, – аналізує Рябцев. – Зміна цін була дуже нерівномірною по різних областях, причому ніякої закономірності, в порівнянні з минулим тижнем, не спостерігалося. В одних регіонах зростання було таким, як тиждень тому – це близько 20 коп./л, як, наприклад, на Житомирщині, в інших областях темпи подорожчання прискорилися, особливо це помітно в Києві і області, по-третє, як на Луганщині, виявилися символічними – 1-2 коп./л. Але зауважу, що тиждень тому в Луганській області паливо подорожчало майже на гривню за літр, більше, ніж будь-де".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк планує відмінити для українців "кредитні канікули"

Директор Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн додає, що цього тижня підвищення цін продовжиться.

"Присутня ймовірність зростання цін ще в межах 50 коп. /л на бензин і дизель", – уточнив Куюн.

Вартість вересневих ф'ючерсів на нафту Brent на Лондонській біржі ICE Futures становить $42,98 за барель, що на $0,1 (0,23%) нижче ціни станом на закриття попередньої сесії.

Зараз ви читаєте новину «Експерти пояснили, чому подорожчав бензин на заправках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі