вівторок, 29 вересня 2020 19:35

Експерти очікують кадрової реорганізації Укрзалізниці

Експерти очікують кадрової реорганізації Укрзалізниці
Дублювання функцій знижує ефективність управління, тим паче, коли мова йде про такого потужного гравця - Новак. Фото: Reuters

Покращення системи управління Укрзалізниці можливе лише через усунення посад із дублюючими функціями.

Про це повідомив економічний експерт Андрій Новак, передає УНН.

"Дублюючі посади треба викорінювати, бо якщо є дублюючі функції, то немає, по-перше, відповідального за напрямком. По-друге, при виникненні будь-яких проблем крайнього ти не знайдеш. Ну і в цілому дублювання функцій знижує ефективність управління, тим паче, коли мова йде про такого потужного гравця на ринку як Укрзалізниця. Але там же керівництво нове, є шанси, що щось зміниться", - зазначив він.

Новак наголосив, що останні кілька років за відгуками багатьох підприємців були проблеми з забезпеченням вантажних вагонів через те, що система управління працює не дуже ефективно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця не буде співпрацювати з Deutsche Bahn

"Оскільки зараз Укрзалізниця дуже на слуху і у високій медійній увазі, то є надія, що система управління буде змінена. Можливо, структурна реорганізація Укрзалізниці. У медіапросторі виникають різні пропозиції щодо цього - що Укрзалізниця повинна позбутися не профільних активів, що дійсно треба робити. Однак, там же керівник новий, і увага підвищена, то думаю, що Кабмін мусить рішення приймати", - зауважив експерт.

Східний апеляційний суд залишив в силі рішення Господарського суду Донецької області про зобов'язання Укрзалізниці як правонаступниці "Донецької залізниці" сплатити борг у 68 млн доларів Сбербанку.

Зараз ви читаєте новину «Експерти очікують кадрової реорганізації Укрзалізниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі