неділя, 28 січня 2018 21:10

Експерт розповів, як торгуються українці

Експерт розповів, як торгуються українці
67% опитаних українців не втрачають можливості поторгуватися. Фото: Фокус.ua

Українці люблять торгуватися. У середньому вдається отримати знижку 18%, розповів Gazeta.ua спеціаліст відділу маркетингу та аналітики Picodi Україна Микола Кащеєв.

Компанія опитала більше 3100 жителів різних країн світу - чи є торг ефективним засобом економії.

"На успішність торгу впливає безліч факторів, як об'єктивних, так і суб'єктивних. Серед об'єктивних - цінова політика продавця. Якщо націнка невелика, то він менш охоче знизить вартість. Іноді маржа дуже висока. Нам відомі випадки, коли націнка на імпортні товари становила 200%. Якщо покупці готові платити навіть за штучно завищеними цінами, то у продавців немає ніякого стимулу їх знижувати", - каже Кащеєв.

За результатами опитування, 67% українців не втрачають можливості заплатити менше за товар. Україна знаходиться в першій десятці країн, де жителі люблять торгуватися. До лідерів входять: Колумбія, Чилі, Греція, Словаччина, Чехія, Туреччина, Аргентина, Перу, Росія.

"Найчастіше українці намагаються знизити ціну на ремонт. Крім цього, популярно торгуватися щодо вартості оренди житла чи проїзду в таксі", - коментує експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Отримала коробкою по голові" - покупці побилися через дешеву "Нутеллу"

Жінкам добитися знижки значно легше, ніж чоловікам.

"В Україні 40% опитаних вважає, що жінкам добитися знижки легше, ніж чоловікам. Протилежної думки лише 24% респондентів. Однак 36% вважає, що стать не має значення", - зауважує Кащеєв.

Щоб ефективно торгуватися, не обов'язково мати вроджені якості.

"Неабияке значення мають поведінкові схеми. Уважність до співрозмовника, відкрита посмішка, турбота про зовнішній вигляд і особиста гігієна — складові, що впливають на успішність торгу. Крім того, необхідно володіти базовою інформацією про ціни послуг і товарів у конкурентів, щоб оцінити реальність отримання знижки", - додав експерт.

Найбільший рівень інфляції в Україні 2017 року зафіксували у Донецькій області - 15,9%. У Рівненській області - 15%, в Луганській – 14,9%. Найменшу інфляцію торік зафіксували у Чернівецькій області — 12,4%. Більший показник був у Дніпропетровській області – 12,8%. За минулий рік продукти харчування найбільше подорожчали в Київській області. Ціна підвищилась на 19,7%. У Рівненській області ціна алкогольних напоїв зросла на 24%.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, як торгуються українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі