субота, 14 квітня 2018 21:10

Експерт розповів про якість українського м'яса

Експерт розповів про якість українського м'яса
В Україні близько 30-40% всього м'яса містить антибіотики. Фото: energolife.info

Близько 40% української м'ясної продукції містить антибіотики.

Найбезпечніше купувати курятину промислового виробництва. Дрібні виробники можуть додавати у м'ясо антибіотики, пише УНН.

"Українська курятина промислового виробництва не містить слідів антибіотиків. Там стандарти дуже високі. Водночас антибіотиками зловживають невеликі виробники курятини", - каже директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що українці купують під виглядом вершкового масла

Антибіотики часто додають до яловичини і свинини.

"В Україні близько 30-40% всього м'яса містить антибіотики. У Європі цей показник складає менше 1%", - підсумував Дорошенко.

З 4 квітня запрацювала нова процедура перевірок якості та безпечності харчових продуктів. Підприємства перевірятимуть залежно від ступеня ризику для життя і здоров'я людей. За порушення закону передбачені жорсткі санкції. Залежно від правопорушення сума штрафу може сягати 70 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів про якість українського м'яса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі