Близько 40% української м'ясної продукції містить антибіотики.
Найбезпечніше купувати курятину промислового виробництва. Дрібні виробники можуть додавати у м'ясо антибіотики, пише УНН.
"Українська курятина промислового виробництва не містить слідів антибіотиків. Там стандарти дуже високі. Водночас антибіотиками зловживають невеликі виробники курятини", - каже директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що українці купують під виглядом вершкового масла
Антибіотики часто додають до яловичини і свинини.
"В Україні близько 30-40% всього м'яса містить антибіотики. У Європі цей показник складає менше 1%", - підсумував Дорошенко.
З 4 квітня запрацювала нова процедура перевірок якості та безпечності харчових продуктів. Підприємства перевірятимуть залежно від ступеня ризику для життя і здоров'я людей. За порушення закону передбачені жорсткі санкції. Залежно від правопорушення сума штрафу може сягати 70 тис. грн.
Коментарі