неділя, 18 березня 2018 17:20

Експерт розповів про шахрайські схеми українських банків

Експерт розповів про шахрайські схеми українських банків
Глава представництва СБ назвала недоліки української банківської системи. Фото: Tovima

Сату Кахконен, глава представництва Світового банку, розповіла про шахрайські схеми українських банків.

Про банківські махінації керівник представництва СБ повідала в інтерв'ю "Новостям бизнеса".

Сату Кахконен є главою Світового банку в Білорусі, Молдові та Україні. Вона сказала, що звичані люди навіть не усвідомлюють наскільки в банківській сфері поширене шахрайство. З метою отримання прибутку українські банки вдаються до будь-яких дій.

"Були ті, хто збирав депозити у людей і клав ці гроші собі в кишеню або видавав у вигляді кредитів власним компаніям і пов'язаним особам. Значна частина цих грошей осіла на Кіпрі і в офшорах", – сказала глава представництва СБ.

Кахконен вважає, що зараз дуже важливо змусити банки вести свій бізнес без обману, кредитували домогосподарства і компанії за розумними ставками. Також глава представництва підкреслила те, що в України дуже високий рівень непрацюючих кредитів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахрайка заволоділа 250 млн грн. банку

"Частка поганих кредитів в Україні становить більше половини від загального портфелю. А це призводить до того, що банки не підвищують свої кредитні ставки, так як ризики неповернення великі. Тому рівень закредитованості приватного сектора дуже низький. Ми тісно співпрацюємо з Національним банком і Міністерством фінансів, щоб вирішити проблему поганих кредитів", - проінформувала Кохконен.

Раніше керівник представництва СБ вже говорила про те, що в Україні 2% фірм контролюють понад 20% загального обігу і понад чверть активів усіх компаній.

В Україні прийняли корисний для позичальників банку закон. Українським банкам заборонили нараховувати відсотки по кредитах, якщо кредитор вже виграв по ним судовий процес.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів про шахрайські схеми українських банків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі