пʼятниця, 06 травня 2016 08:05

Експерт розповіла, яку зарплату просять при влаштуванні на роботу

Експерт розповіла, яку зарплату просять при влаштуванні на роботу

Пошукачі роботи орієнтуються на середні по ринку зарплати, зважають на свій досвід роботи та навички. Чоловіки просять на 10-15 % більше, ніж жінки. Про це Gazeta.ua розповіла директор з маркетингу компанії Head Hunter Україна Ірина Брицька.

"Середня зарплата по Україні становить близько 5 тисяч гривень. Лише 2 відсотка опитаних нашою компанією пошукачів роботи погоджуються, що на такі гроші можна прожити більш-менш гідно. Молоді спеціалісти без досвіду роботи сподіваються на зарплату у 3,5 тисячі гривень. Юристи - 8 тисяч, бухгалтери, фінансисти - 6 тисяч гривень, робітники - від 6 тисяч гривень. Високі зарплати у спеціалістів сільського господарства. Агрономи, ветлікарі, спеціалісти з техніки можуть заробляти від 5 до 9 тисяч гривень. Керівники підприємств - 20-22 тисяч гривень. Найвища вона в ІТ, там може доходити до 100 тисяч гривень на місяць", - сказала експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велокур'єри заробляють до 220 грн на день

Ірина Брицька стверджує, що зараз на ринку зарплату диктує роботодавець.

"На ринку висока конкуренція - у середньому на одне робоче місце претендує 3 особи. Серед топ-менеджерів - до 10 людей на місце. Але ситуація краща, ніж рік-два тому, коли на вільне робоче місце претендували 7 осіб", - говорить вона.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповіла, яку зарплату просять при влаштуванні на роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі