четвер, 28 березня 2013 16:07

Експерт розповів, навіщо Україні гроші МВФ

Експерт розповів, навіщо Україні гроші МВФ
Валерій Гладкий: За умови подальшої співпраці з МВФ Україна може розраховувати на позики від інших зовнішніх кредиторів. Фото: obozrevatel.com

Україні потрібні кошти Міжнародного валютного фонду (МВФ), щоб повернути попередні позики.

Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив генеральний директор Бюро економічних і соціальних розслідувань Валерій Гладкий.

"Для чого потрібні кошти МВФ? Реально гроші фонду потрібні на сьогодні для того, щоб повернути раніше накоплені борги з тим, щоб утримати (золотовалютні) резерви на достатньому рівні безпеки", - сказав Гладкий.

Він також зауважив, що за умови подальшої співпраці з МВФ Україна може розраховувати на позики від інших зовнішніх кредиторів.

"На сьогодні ситуація така, що зовнішні кредитори готові і в подальшому фінансувати Україну. Я маю на увазі не МВФ, а інституціональних інвесторів і інвестфонди. Вони готові і в подальшому кредитувати Україну, але при умові, що в наступних періодах до кінця року все таки буде знайдене взаєморозуміння між Україною та МВФ. І в такому випадку інвестори готові кредитувати країну разом і з МВФ", - зауважив Гладкий.

Нагадаємо, 27 березня в Києві розпочала роботу чергова місія МВФ.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, навіщо Україні гроші МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі