пʼятниця, 24 лютого 2017 10:06

Експерт назвав три продукти, які найбільше подорожчали

Експерт назвав три продукти, які найбільше подорожчали
bgfons.com

За останню декаду найбільше подорожчала картопля, цукор і білий хліб.

Про це на сторінці у Facebook пише директор Асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко. Експерти асоціації дослідили, що подорожчало з 10 по 20 лютого.

Картопля була лідером здорожчання. Піднялася за ціною на 3%, або 16 коп.

"Кілограм продають у середньому по 6,35 гривень. Найбільше зростання цін відбулось у Львівській області - на 8%, або на 42 копійки, водночас в Одеській області вони найбільше знизились - на 2 выдсотки, або 16 копійок", - пише Дорошенко.

Подешевшали овочі, але якість їх теж знизилася, зазначає експерт.

"Ціни на хліб стрімко зростають. Чорний хліб здорожчав за 10 днів лютого на 1,5 відсотків, або на 17 копійок у середньому по всіх регіонах - до 11,3 гривень", - пише експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За місяць харчі рекордно подорожчали

Цукор за декаду збільшився за ціною на 2%, до 15,9 грн. Найбільше ціни піднялися в Донецькій області - на 5%, а в Києві знизилися на 1%.

Український споживчий кошик важить найменше порівняно з російським і білоруським. Має вагу 652 кг та містить 220 курячих яєць на рік. У білорусів - 772 кг і 270 курячих яєць, у Росії – 808 кг і 210 яєць.

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав три продукти, які найбільше подорожчали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі