середа, 19 червня 2013 21:40

Експерт назвав найпривабливіші галузі для інвестицій

Експерт назвав найпривабливіші галузі для інвестицій
Покращення інвестклімату України гальмує. Фото: fin-obzor.ru

Покращення інвестиційного клімату в Україні відбувається занадто повільно.

Про це заявив юрист, фахівець з питань фінансів Денис Ситник у ефірі Першого ділового каналу.

"Інвестклімат був і залишається дуже важким. Звісно, у нас проходять якісь реформи, і інвестклімат з кожним роком покращується. Але він покращується настільки повільно, а реформи відбуваються або на папері, або формально. Україна через це утримує передостанні позиції в усіх рейтингах конкурентоспроможності, а всі інші здійснюють реформи значно швидше", - сказав Ситник.

Відповідаючи на питання про найбільш привабливі для інвестицій галузі економіки України, експерт зазначив:

"На мій погляд, найбільш привабливими секторами для інвестицій в Україні були і залишаються сільськогосподарський через низьку собівартість виробництва продукції та енергетика, особливо відновлювана, через встановлені державою "зелені тарифи".

Нагадаємо, обсяг щорічного фінансування від Європейського банку реконструкції та розвитку в поточному році може скоротитися до 70%, якщо Україна не поліпшить інвестиційний клімат і не досягне домовленостей з Міжнародним валютним фондом про нову програму stand by.

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав найпривабливіші галузі для інвестицій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі