понеділок, 23 січня 2012 09:50

Економісти пророкують подальше ослаблення євро

Економісти пророкують подальше ослаблення євро

Долар стає умовно твердою валютою, а євро під тиском США може стати валютою з периферійним статусом.

До такого висновку прийшли фахівці Центру економічних досліджень Інституту глобалізації та соціальних рухів (ІГСО).

У 2012 році рейтинги держав Європи продовжать знижуватися, не дозволяючи ЄС на тривалий термін стабілізувати бюджетно-боргову кризу, вважають експерти. Підвищуються ризики від вкладення капіталів в європейські банки та урядові боргові папери (включаючи німецькі), а також від заощадження коштів у євро.

У 2012 році варто очікувати подальшого ослаблення євро в результаті збільшення Європейським центральним банком грошової емісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хорошковському в СБУ хабарі не пропонували

"Спроби європейських властей компенсувати дефіцит платіжних засобів за рахунок посилення курсу" жорсткої економії "не дадуть достатніх виграшів, зате завдадуть серйозної шкоди економіці ЄС", - вважає директор ІГСО Борис Кагарлицький.

Рейтинги держав Євросоюзу будуть знижуватися під впливом проблем реального сектора та споживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цього року хочуть "витрусити" 20 мільярдів за рахунок додаткових податків

"США прагнуть повернути віру у надійність долара, зробити його більш стійким. Зменшення емісії Вашингтоном супроводжується підштовхуванням ЄС до м'якої грошової політики і збільшення субсидування фінансового сектора. Створюються умови зниження цінності і статусу євро ", - зазначив керівник Центру економічних досліджень ІГСО Василь Колташов.

Як нагадують в ІГСО, рейтингове агентство Standard & Poor's оголосило в січні про зниження рейтингів низки держав Європи, серед яких вперше виявилися "гаранти стабільності": Франція та Австрія. Їх рейтинги змінилися на один щабель - опустилися з "ААА" до "АА+". Рейтингів Франції був привласнений "негативний" прогноз. Рейтинг Німеччині поки збережений на колишньому рівні. Слідом за цим S & P був знижений рейтинг Європейського фонду фінансової стабільності: з показника "ААА" оцінка ЕФФС опустилася до "АА +".

Зараз ви читаєте новину «Економісти пророкують подальше ослаблення євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі