пʼятниця, 08 червня 2018 11:35

Економіст пояснив, як звільнення Данилюка вплине на співпрацю з МВФ

Економіст пояснив, як звільнення Данилюка вплине на співпрацю з МВФ
МВФ надає фіндопомогу тим державам, які відповідають критеріям та умовам співпраці. Фото: mlyn.by

Відставка Олександра Данилюка з посади міністра фінансів не вплине на співпрацю України з МВФ.

"Відставка окремо взятого міністра не має ніякого значення для продовження співпраці з МВФ. Оскільки Фонд має справу не з окремими особами, міністрами чи прем'єр-міністрами, а з державою в цілому. Якщо вона відповідає критеріям та умовам співпраці, то МВФ з такою державою працює", - заявив економіст Андрій Новак, пише УНН.

7 червня Україна прийняла законодавство про початок створення та діяльності Антикорупційного суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Антикорупційного суду не достатньо, щоб отримати транш

"Це відкриває шлях для продовження співпраці з МВФ, для отримання наступного траншу в рамках розширеної програми Україна-МВФ на 17,5 мільярдів доларів. З них на сьогодні Україна отримала трохи менше 9 мільярдів доларів. Тут особа міністра не має жодного впливу на рішення МВФ щодо продовження співпраці", - наголосив експерт.

Він додав, що зараз для України відкривається шлях по розміщенню облігацій на зовнішніх ринках. Йдеться про можливість залучати більше коштів під менші відсотки у разі продовження співпраці з Фондом.

У четвер, 7 червня, український парламент більшістю голосів прийняв закон про Вищий антикорупційний суд. Водночас, депутати підтримали урядовий проект постанови щодо звільнення Олександра Данилюка з посади міністра фінансів України.

У Міжнародному валютному фонді зауважили, що мають намір вивчити положення прийнятого закону, звернувши особливу увагу на роль незалежних експертів у процесі затвердження суддів. МВФ також висловив свою реакцію на відставку Данилюка. У Фонді назвали його "твердим прихильником реформ" та закликали українську владу не втратити повноважень Міністерства фінансів у формуванні фіскальної політики в державі.

Зараз ви читаєте новину «Економіст пояснив, як звільнення Данилюка вплине на співпрацю з МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі