четвер, 19 грудня 2013 21:49

Економіст пояснив, чим загрожують Україні "московські угоди"

Економіст пояснив, чим загрожують Україні "московські угоди"
Андрій Новак Фото: radiosvoboda.org

Економіст Андрій Новак переконаний, що московські домовленості між президентами України та Росії Віктором Януковичем та Володимиром Путіним мають лише один позитив у тому, що соціально незахищені верстви населення отримають свої платежі.

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Домовленості, які були укладені в Москві означають, що після них Україна не лише має енергетичну залежність від РФ, але й фінансову. Тобто ми маємо комплекс залежностей від однієї держави", - наголосив він.

Окрім того експерт додав, що це дуже погано для справжньої незалежності нашої країни, як в політичному, так і в економічному сенсі.

"Тепер вона зможе тиснути на українське найвище керівництво завдяки цим важелям. Позитив лише в тому, що ми закриваємо фінансовий рік. Це означає, що можливо всі соціально незахищені верстви населення отримають свої платежі в повному обсязі та більш менш вчасно", - зауважив Новак.

"Це єдиний позитив, бо в стратегічному плані ці домовленості для нас - ще більше узалежнення від Росії, що ж не дуже добре для національної позиції", - резюмував економіст.

Нагадаємо, під час зустрічі президентів України і Росії Віктора Януковича і Володимира Путіна глави держав домовились про надання Києву 15 мільярдів доларів комерційного кредиту. Також Москва пообіцяла знизити ціну газу до 268,5 доларів.

Зараз ви читаєте новину «Економіст пояснив, чим загрожують Україні "московські угоди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

92

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі